Nože s damaškovými čepelami

    
 

Damaškovú ocel si vyrábam sám . Kombinujem zvyčajne tri druhy materiálov. Najčastejšie kombináciu stabilizovanej nástrojovej ocele 19312 ČSN , niklovej nástrojovej ocele K605 BOHLER a pružinovej ocele 13180 ČSN .  Takto skombinované materiály dovolujú pri kalení dosiahnúť priemernú tvrdosť 59-61 HRC pri zachovaní výbornej húževnatosti čepele. Stabilizovaná nástrojová ocel 19312 vďaka vyššiemu podielu uhlíka, mangánu a vanádu  dodáva čepeli výbornú vydrž ostria . Niklová ocel zvýrazňuje kresbu vzoru damašku a pružinová ocel má veľký podiel hlavne na húževnatosti samotnej čepele.
Nevýhodou týchto ocelí je ich nízka korozivzdornosť , preto treba čepele udržiavať po práci suché čo trochu sťažuje celkovú údržbu noža..  Ale na druhej strane estetickosť a vlastnosti damašku dobre vyvažujú tieto neduhy uhlíkových ocelí .
Prípadnej čiernej patiny sa určite netreba báť , dá sa lahko odstrániť a vzor damašku rýchlo obnoviť.

Sendviče 

            

Ako už názov trochu napovedá , jedná sa o čepele vyskladané z materiálov odlišných vlastnosti . 
Zvyčajne používam tri vrstvy.
Jadro čepele tvorí kalitelná ocel z vyšším podielom uhlíka a boky ocel s nižšou tvrdosťou pripadne legovaná niklom alebo chromom. 
S obľubou kombinujem najmä stabilku 19312 ČSN na jadro a niklovú ocel K605 BOHLER ,pripadne konštrukčnú ocel na boky  alebo pre "nerezové" sendviče oceľ so zvýšenou korozivzdornostou D2 na jadro a boky z potravinárskej nerezovej ocele .
Výhodou sendviču je obdobne ako pri parciálne kalenej ocele mäkšia časť čepele no v tomto pripade ide o boky a nie chrbat čepele ..
Tvrdé jadro je zvyčajne celé obložené a  laicky povedané , medzi takto kombinovanými materiálmi pri kovaní a kalení vzniká pevná vrstvička v ktorej je preskupeny uhlik z jadra . Táto vrstva zabespečuje spolu s mäkšími bokmi zvýšenú húževnatosť a tvorí výstuhu čepele.  
Nezanedbatelnou vecou je taktiež estetičnosť takto nasendvičovanej čepele :) 

Parciálne kalená ocel

      

Jedná sa o oceľ, ktorá je kalená len v určitom mieste  . V tomto pripade je kalené ostrie čepele a chrbát čepele má zvyčajne menšiu tvrdosť . 
V praxi to znamená že čepel je húževnatejšia a menej náchylná na lom .
Zakalenú časť viditelne oddeluje linka kalenia tzv. hamon, ktorý krásne dopĺňa estetiku
celého noža . 
Pre parciálne kalené čepele používam najme uhlíkovu nástrojovú ocel s názvom EZH Special - 19356 ČSN ktorú prekovávam z väčších blokov . Taktiež je vhodná aj ocel 19191 ČSN a niektoré pružinové ocele... Čepele kalím na tvrdosť ostria zvyčajne 59 až 61 HRC alebo individuálne podľa priania zákazníka .
Obdobne ako pri damašku ide o uhlíkovú oceľ ktorá je známa nízkou korozivzdornosťou , preto tieto čepele treba udržiavať suché a neuškodí im aj prípadné ošetrenie olivovým olejom ... Uhlíková oceľ používaním tmavne , čo jej ale podľa mňa dodáva len na kráse. Spomente si na staré mäsiarske nože , pozorné oko si všimne krásnu patinu z ktorej je vidieť že nôž pracoval a bol z neho velký úžitok :)  

Nože z nerezových ocelí 

             

V podstate ide o  nástrojové ocele ktoré sú do určitej miery odolné voči vplyvu vlhka v kombinácii so vzduchom. Túto odolnosť určuje najmä obsah chrómu ako legujúceho prvku. 
V praxi som sa stretol s nepriaznivým vplyvom soli na povrch týchto ocelí .Sol v kombinácii s vlhkom pôsobí na povrch takýchto ocelí dost agresívne. Vo väčšine prípadov išlo o pobyt pri mori alebo jednoducho o banálne vloženie mokrého noža do koženného púzdra . Soli obsiahnuté vo vyčinenej koži pôsobili na čepel ako kyselina. Preto upozornujem zákazníkov aj pri nerezových prevedeniach opäť o dôkladne vysušenie a vyčistenie noža pred vložením do púzdra. Najmä pri oceliach so zachovanými okujami po kovaní alebo továrenskom valcovaní . Tie reagujú z vlhkom ako prvé .
Čepele vyrábam väčšinou z týchto ocelí :  D2, AK5, RWL34, BOHLER N690, UDDEHOLM ELMAX , UDDEHOLM VANADIS10 . Obsah legovacích prvkov a vlastností poskytnem rád mailom prípadne si ich môžete pozrieť priamo u výrobcu .